Warning: preg_match(): Unknown modifier '2' in /home/manja/domains/manjahandenvoetverwennerij.nl/public_html/modules/mod_swmenupro/functions.php on line 2597

Schimmeldiagnostiek:

Schimmeldiagnostiek in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Sinds 2011 is er een samenwerking met het Universitair Medisch Centrum van de Universiteit Nijmegen (UMC St.Radboud). Het doel is de kennis over schimmels te verdiepen en de mogelijkheden voor de voetverzorger te vergroten. Het laboratorium van de afdeling Microbiologie heeft internationaal erkende expertise en landelijke referentietaken op het gebied van medische schimmels.

Onlangs heb ik de cursus Schimmeldiagnostiek gevolgd en ben ik gecertificeerd. Hierdoor kan ik een belangrijke rol spelen bij het opzetten van een effectief zorgtraject, bij voorkeur in samenwerking met de huisarts.

Om er zeker van te zijn dat er inderdaad sprake is van een schimmelinfectie wordt er een monster genomen in de vorm van een stukje nagel of huid. Dit wordt vervolgens opgestuurd naar het gespecialiseerde laboratorium in Nijmegen voor nader onderzoek. Er wordt door het laboratorium bepaald of het inderdaad een schimmelinfectie is en wat de juiste behandeling kan worden.

Het biedt U ook zekerheid. Een schimmel is met het blote oog niet waar te nemen en een verkeerd zorgtraject kan genezing belemmeren.

De uitslag van het laboratorium wordt met U en Uw huisarts gecommuniceerd en er wordt een effectief behandelplan opgesteld. Er is professionele begeleiding gedurende het gehele behandeltraject.

Wanneer de lokale behandeling van de pedicure voldoende is wordt:

  • De schimmel zoveel mogelijk verwijderd. Door de nagelplaat zo dun mogelijk te maken, één keer per 5 a 6 weken, wordt de nagelgroei bevorderd. Dit is pijnloos. Ook de nagelriemen worden soepel en los gemaakt ter bevordering van de nagelgroei.
  • Er gekeken welke anti-schimmelproducten het beste te gebruiken zijn.

Bij een grotere schimmelinfectie of één die al langere tijd bestaat, is het beter om de infectie van alle kanten te bestrijden. De lokale behandeling wordt dan aangevuld met het slikken van een anti-schimmelmiddel, uiteraard op voorschrift van een (huis)arts.

Wat buy priligy online
buy levitra online
buy clomid
propecia online
buy kamagra online
zijn de kosten?

Het laboratorium rekent voor het onderzoek € 45,00. Deze kosten worden (na akkoord van Uw huisarts voor het onderzoek) gedekt door Uw verzekering, houdt wel rekening met Uw eigen bijdrage. Deze kosten worden door het UMC rechtstreeks gedeklareerd bij Uw zorgverzekeraar. Hiervoor is Uw polis- en BSN nummer nodig.

De kosten voor het afnemen en begeleiden van het onderzoek bedragen € 17,50.

 

------------------------------------------------------------------------------------------