Warning: preg_match(): Unknown modifier '2' in /home/manja/domains/manjahandenvoetverwennerij.nl/public_html/modules/mod_swmenupro/functions.php on line 2597

Pedicure behandeling:

Na het desinfecteren van de voeten worden ze gecontroleerd en eventuele klachten worden besproken. Verdikte nagels worden gefreesd en worden daarna op de juiste wijze en lengte geknipt.

Eelt en likdoorns worden verwijderd. Kloven worden behandeld. Problemen, zoals ingroeiende nagels worden zoveel mogelijk opgelost. Nagelriemen worden verzorgd, nagels en behandelde eeltplekken worden glad gefreesd. Waarna uw voeten met een verzorgende crème worden ingesmeerd.

Diabetische voetbehandeling:

De gewone behandeling wordt uitgebreid met extra aandacht voor de problemen die de vorm van een nagel kan geven. Drukplekken moeten voorkomen worden, omdat deze door de verstijving van de voet gemakkelijk ontstaan. Wondjes verdienen extra aandacht, aan gezien de doorbloeding verslechterd kan zijn. Ook het gevoel kan verminderd zijn.
Adviezen zijn nu dwingender. Het is extra belangrijk de conditie van de voet goed te houden. Het verminderen van het gevoel aan de voeten kan ernstige gevolgen hebben, wanneer er niet op tijd wordt ingegrepen.

Behandeling van de risicovoet:

De gewone behandeling wordt uitgebreid met extra aandacht voor de problemen, die bij de risicovoet kunnen ontstaan, zoals ontstekingen en gewrichtsvergroeiingen bij de reumatische voet. Dit geeft uiteraard meer pijnklachten. Er dienen net zo als bij de diabetische voet specifieke adviezen te worden gegeven, zodat ontstekingen en gewrichtsvergroeiingen geen vrij spel krijgen. Toch komt de behandeling van de diabetische en risicovoet enigszins overeen. Het grootste verschil is dat een diabetische voet gevoelloos kan worden en een risicovoet meer pijn kan geven.

 

impressie_examen_risicovoet

Impressie examen Risico Voet.

*

Kalk- of schimmelnagels.

Zijn het kalk- of schimmelnagels?

Onychomycose ofwel schimmelinfectie van de nagel komt er vaak voor en worden vaak "kalknagels" genoemd.

Het komt veel bij ouderen voor en men denkt dan vaak: Het hoort bij de ouderdom. Er is een dikke, geelgekleurde, harde, soms afbrokkelende nagelplaat. Een van de oorzaken is een schimmelinfectie, maar kan ook door psoriasis en eczeen ontstaan. Kalknagels bevatten net als gezonde nagels geen kalk.

De voornaamste bronnen van besmetting zijn plaatsen waar veel verschillende mensen met blote voeten lopen, zwembaden, douchevloeren van sporthallen en sauna's. In de volksmond wordt het zwemmerseczeem genoemd, dit is misleidend. Ook mensen die nooit naar een zwembad gaan kunnen een voetschimmel oplopen. De ene persoon is gevoeliger voor schimmmelinfecties dan de ander.

Vochtige plekken bevorderen de groei van schimmels, zoals lichaamsplooien en tussen de tenen, wanneer er niet goed afgedroogd wordt en vochtig blijven. Of door kunststof kleding en/of plastic laarzen die slecht ventileren.

Tips:

  • Voeten goed afdrogen.
  • Niet te snel sokken en schoenen aantrekken.
  • Goede,liefst katoenen sokken dragen en goed ventilerend schoeisel.
  • Regelmatig schoenen wisselen. Het vocht is pas na 24 uur uit de schoenen.
  • Zeep beperken.
  • Iedere 2 weken schoenen, sportschoenen, pantoffels etc. poederen/sprayen met een fungicide middel (schimmeldodend).

*

Alle buy priligy online
buy kamagra online
buy propecia online
buy clomid
levitra online
behandelingen kunnen worden uitgebreid met het lakken van de teennagels.